Noteringar och resultat från Extra stämman 19/3-13 (2/4-12)

På extra stämman behandlades frågan om Föreningslokalens framtid.

Bakgrund

Styrelsen jobbar aktivt med att försöka göra verksamheten så kostnads och intäktseffektiv som möjligt för att på det sättet kunna hålla nere månadsavgifterna.

Med tanke på detta så har det varit helt naturligt att vi började fundera på Föreningslokalen och dess användning.

Vi har en fin lokal på 120 kvm som mer eller mindre är obrukad och som bara kostar pengar i form av uppvärmning, el, försäkring, vatten mm motsvarande ca 30 000 sek/år.

På stämman i höstas lade därför styrelsen en motion om ändrad användningsinriktning av Föreningslokalen. Beslut som togs och som vi först uppfattade som ett ja till förändring visade sig inte hålla strikt juridiskt.

Styrelsen har jobbat på en lösning som skulle innebära att både Hemtjänstlokalen och Föreningslokalen säljs i befintligt skick till ett företag som skulle bygga om enl våra anvisningar och krav. Därefter skulle företaget sälja lägenheterna som bostadsrätter och vi få in nya medlemmar. Vi skulle alltså få in pengar vid försäljning och dessutom avgifter från nya medlemmar, medlemmar som dessutom skulle vara med och bära framtida investeringskostnader.

Om man fortsätter att använda lokalen i samma omfattning som idag d.v.s. ca 20 ggr/år så subventionerar föreningsmedlemmarna varje mingelkalas med ca 13 500 sek/kalas.

Beslut på stämman

Stämman beslutade att inte godta styrelsen motion. Man vill även fortsättningsvis använda lokalen för mingel, barnkalas etc.

Efter kontakt med det presumtiva företaget har det framkommit att deras intresse har markant svalnat vid vetskap om det nu bara gäller den i det här sammanhanget mer oattraktiva lokalen. Vi kan utgå från att i det korta perspektivet kommer vi att tappa intäkter från båda lokalerna.