Vanliga frågor

Här skriver vi svaret på de vanligaste frågor och funderingar som du som medlem kan ha. Läs gärna igenom innan du ställer din fråga vidare till styrelsen.


Gemensamma utrymmen

Hyreskostnaden debiteras/krediteras av Riksbyggen i samband med månadsfakturering/-avisering.

OBS! Både bokningar och avbokningar debiteras respektive krediteras samma månad som man bokar eller avbokar. Locksafe skickar en sammanställning i början av varje månad till Göteborgshus 14. Efter bearbetning av sammanställningen skickar Göteborgshus 14 ett fakturaunderlag för debitering/kreditering av hyreskostnader till Riksbyggen den 15e i varje månad innehållande bokningar/avbokningar som gjorts föregående månad. Debitering/kreditering av hyreskostnaden kommer med på fakturan/avin som Riksbyggen skickar ut följande månad.

Exempel:

I februari bokar du övernattningsrum 1 den 25 mars. Bokningen finns med i fakturaunderlaget som skickas till Riksbyggen i mitten av mars. Du debiteras en hyreskostnad på 250 kr för bokningen den 25 mars som kommer på fakturan/avin som Riksbyggen skickar ut i april (aviseringsperiod maj).

OBS! Om du avbokar samma månad (februari) sker ingen debitering men om du däremot avbokar i mars (senast 7 dagar innan) kommer en kreditering först med på fakturan/avin i maj.

Föreningen har för närvarande 8 platser, om behovet ökar kommer vi att öka antalet platser. Önskar man plats ska man sätta upp sig i kön för laddplatser, man måste då ha en vanlig plats i utbyte.

För mer information se sidan Garage- och parkeringsregler.

För information om hur man bokar tvättstuga se sidan Tvättstugor.

Föreningen har gemensamma lokaler som kan bokas via hemsidan eller på plats via bokningstavla.
För att boka via hemsidan behöver ni ett användarnamn och lösenord. För att boka via bokningstavla behöver du din tagg.

För att öppna dörren till dessa utrymmen använder du din tagg på läsaren bredvid dörren.

Övernattningslägenheter kostar 250 kronor per dygn och föreningslokalen kostar 500 kronor per dygn.

För mer information se sidan Gemensamma utrymmen.

Kontakta Riksbyggen så kan de svara på din fråga och hur vidare hur du får tillgång till det om du så önskar det i nästa steg.

För mer information om parkering, se sidan Garage- och parkeringsregler.

Vill du använda trapphusbalkongen över sommaren och ställa dit några mindre utemöbler så tänk på:

  • Prata med dina grannar så ni är överens och kan nyttja balkongen tillsammans.
  • De utemöbler som ni ställer dit skall vara i bra skick så det ger ett välvårdat intryck. Möblerna får ställas dit efter 1 april och tas bort 15 september.
  • Skura av golvet innan du ställer dit dina möbler och håll rent under sommaren då vår lokalvårdare som normalt städar balkongerna inte städar möblerade balkonger.

För att stå i kö till parkeringsplats behöver du skapa ett konto hos Riksbyggens boende-web.

Riksbyggen använder sig av så kallade aktiva digitala köer med ett system som liknar det som används av bland annat boplats. När det finns en ledig parkeringsplats går det ut en information till den mejladress du har angivit. Du måste då aktivt söka den lediga platsen. Parkeringsplatsen går till den som har flest ködagar. 

För mer information om parkeringsplatser se HÄR.